Varför du kan bära en signetring

Hvorfor du kan bære en signet ring

Signetringar var en gång reserverade för de blåblodiga, maffiabossarna och de rika – och det finns en god chans att du har sett en på ring eller lillfingrar hos äldre familjemedlemmar, prydd med familjens vapen eller initialer.

Idag har signetringen, vars ursprungliga funktion var att stämpla vaxsigill på post, till synes fått dragkraft bland den mer allmänna delen av den manliga befolkningen, och alla från Brad Pitt till Johnny Depp har setts bära en. Med en validering från tidningen GQ kan det inte längre råda någon tvekan om att ringen återigen har återtagit sin plats i modevärlden – och Euromans moderedaktör, Frederik Lentz Andersen, upplever också att ringen genomgår en ökande popularitet.

En återkomst inom mode

"Jag tog en paus från dem i Euroman, för jag tyckte inte att tiden var rätt för dem. För ungefär ett och ett halvt år sedan började vi sakta ta med dem när det passade in i historien. Jag tror att de började bli legitimera igen när det var en 70-talsväckelse, och allt blev lite rock and roll, säger han.

Herrsmycken är möjligen en av de mest diskuterade accessoarerna på senare tid, och det har postulerats mer än en gång att den enda accessoaren en man bör bära är ett armbandsur. Trots modevärldens erkännande av signetringen kan många män därför också ha svårt att integrera den i sin stil, förklarar Frederik Lentz Andersen.

Att övervinna fåfänga

"Det är en ganska stor utmaning att sätta på sig en ring, såvida man inte är gift. Men har i grunden väldigt svårt att framstå som fåfäng, eftersom det inte är en särskilt maskulin dygd - och smycken är verkligen något som framhäver fåfänga", säger han.

"Du kan gå hem till din fars skatter och se om det finns en där. Då känner du att det automatiskt blir lite mer legitimt att bära det, eftersom det har ett sentimentalt värde och en familjerelaterade historia. Men tanken på ​en man som går in i en butik för att köpa en ring, går stolt hem med den i en liten fin påse och sedan öppnar bandet och sätter ringen på fingret, de flesta män tycker att det är lite tight."

Större acceptans för mäns smycken

Men smycken för män har generellt blivit mer allmänt accepterade de senaste åren, förklarar Frederik Lentz Andersen:

"Det har öppnats upp för män och smycken. Jag ser det särskilt bland de yngre generationerna, som är ganska duktiga på att vara helt likgiltiga och göra vad som passar dem stilmässigt. Det är verkligen befriande, och jag tycker att man bara ska kasta dig själv i det."

Enkla riktlinjer för att bära en signetring

Det finns några enkla riktlinjer du kan följa om du vill pryda fingret med en signetring. Om du är väldigt skandinavisk till utseendet kan det vara en bra idé att hålla dig till silver, eftersom guld kan kontrastera skarpt mot blek hy – och vice versa är guld mer smickrande ju mörkare hy du har, förklarar Frederik Lentz Andersen.

Om du drömmer om att få en skvätt maffia på ringfingret, men är lite nervös för andras reaktion, måste du ta till det gamla talesättet "övning ger färdighet":

"Om du tror att du inte vill få kommentarer i omklädningsrummet eller på arbetsplatsen kan du sakta vänja dig vid ringen genom att bara gå runt med den hemma. När du sedan en dag kliver ut i verkligheten med den på , du tänker inte så mycket på det."

Blog posts

View all
capKasketter og Caps fra Northern Legacy: Moderne Stil og Komfort

Kasketter og Caps fra Northern Legacy: Moderne Stil og Komfort

Northern Legacy har etableret sig som en førende aktør på markedet for moderne hovedbeklædning med deres stilfulde og komfortable kasketter og caps. Disse hovedbeklædninger, der tilbyder en blandin...

cuban linkCuban link kæder og armbånd

Cuban link kæder og armbånd

Cuban link smykker, kendt for deres karakteristiske og kraftfulde design, har cementeret deres status som ikoner inden for herremode. Med en rig historie og en stærk forbindelse til hip-hop kulture...

Hvorfor du kan bære en signet ring

Varför du kan bära en signetring

signetring var en gång reserverade för de blåblodiga, maffiabossarna och de rika – och det finns en god chans att du har sett en på ring- eller lillfingrarna hos äldre familjemedlemmar, prydd med f...