Hitta ditt nya favorithalsband för män

Find din nye favorit halskæde til mænd

När du väljer ett smycke för att fullända din outfit och utseende är en metallbit ingen dålig idé. Guldhalsband för män är ett tidlöst och klassiskt smycke som tillför värme och elegans till din stil.

Hur väljer man ett halsband för män?

Men var börjar man? Marknaden för herrhalsband i guld är enorm, och självklart kan du bara ta det första och bästa som du tycker är snyggt. Men då kan du potentiellt stöta på andra problem när du får hem pjäsen och måste prova den med hela din garderob.

Spara dig besväret. Vi hjälper. Här är istället några bra punkter att tänka på innan du investerar i ditt drömsmycke:

Perfekt kedjelängd för mannen

De flesta guldkedjor för män finns i två standardstorlekar, som mest syns på herrmodet – antingen landar kedjan mitt på nyckelbenet eller runt bröstet. Det är mindre vanligt att se chokers eller korta guldkedjor för män. Men en sådan bit är förstås också ett alternativ om du har blivit galet kär i en look med korta halsband.

Bland dessa varianter, fundera över vilket uttryck du vill satsa på. Långa guldkedjor för män passar bäst med ett hänge som kan tynga ner. Men det kan blockera motiv på dina t-shirts och blusar om du gillar toppar med tryck.

Slutligen finns det bara det enkla faktum: det är en lång kedja. Det kan komma i vägen för arbetet eller fastna i fingrarna om du har en väldigt aktiv dag. Så om du är typen som är väldigt upptagen bör du fundera på om en sådan längd är rätt för dig.

Herrhalsband med eller utan hänge

Nästa sak att tänka på när man flyttar till herrhalsband i guld är om det ska finnas ett hänge. Ett hänge är idealiskt för långa kedjor eftersom det tillför vikt så att kedjan inte svänger runt och fram och tillbaka - åtminstone inte så mycket.

Men det är också supertrendigt med herrguldkedjor utan hängen. Dessa är oftast kortare och det finns en mer avancerad design i kedjan eftersom den står ensam.

Vilket hänge är du? Här handlar det bara om intressen och preferenser. Kanske är du en anhängare av nordisk religion eller bara berättelserna från den nordiska mytologin. Då kan Thors hammare vara det självklara valet. Du kan även få många andra symboler, t.ex. en kompass , ett kors , runor, träd och andra abstrakta saker.

Hitta ett överkomligt pris på halsband för män

På grund av materialet kan herrhalsband i guld vara på den dyrare sidan, så du kan behöva leva på ketchup och pastaskruvar resten av månaden. Därför är budgeten också värd att ha i åtanke. Du kan även spara på priset genom att välja smycken med lägre karat guld, blandade material eller en mer minimalistisk design.

Ett alternativ, om du vill lätta upp plånboken, är att du istället skulle kunna investera i guldfärgade smycken. Dessa är PVD-belagda och har samma gyllene utseende, men kan skapas billigare och mer hållbara.

Blog posts

View all
capKasketter og Caps fra Northern Legacy: Moderne Stil og Komfort

Kasketter og Caps fra Northern Legacy: Moderne Stil og Komfort

Northern Legacy har etableret sig som en førende aktør på markedet for moderne hovedbeklædning med deres stilfulde og komfortable kasketter og caps. Disse hovedbeklædninger, der tilbyder en blandin...

cuban linkCuban link kæder og armbånd

Cuban link kæder og armbånd

Cuban link smykker, kendt for deres karakteristiske og kraftfulde design, har cementeret deres status som ikoner inden for herremode. Med en rig historie og en stærk forbindelse til hip-hop kulture...

Hvorfor du kan bære en signet ring

Varför du kan bära en signetring

signetring var en gång reserverade för de blåblodiga, maffiabossarna och de rika – och det finns en god chans att du har sett en på ring- eller lillfingrarna hos äldre familjemedlemmar, prydd med f...